fredag den 25. juli 2008

Dirty Harry

Til en par middag i går, hos min kones veninde hvis nye kæreste er dansklærer, fik jeg en lille gave. Det var Dansklærerforeningens bogpakkeavis, hvori "Æblet" også er "anmeldt". (Den nye kæreste, den gode mand, havde selvfølgelig købt "Æblet".)
De skriver som følger "De seje replikker fra Lille Kris og forfatterens, Jesper Nicolaj Christiansen, dynamiske sprog giver associationer til Clint Eastwoods Dirty Harry-figur."
Tak Dansklærerforeningen. Nu sidder der nok nogle snu rotter derude og tænker, "jamen, var det ikke der forlag der udgav bogen?" Jo, det var det, og så kan man selvfølgelig undre sig over hvorfor de ikke har sendt mig en kopi af avisen...

onsdag den 23. juli 2008

Sara Stridsberg fantastiske roman om Valerie Solanas vandt meget velfortjent Nordisk Råds Litteraturpris i 2007. Alle der ikke har læst den endnu er forbandet heldige, og alle der har kan jo kun glæde sig over at man så kan læse den en gang til. Jeg har seriøst overvejet at skaffe hendes debutroman "Happy Sally" fra 2004 på svensk, da den af uforklarlige årsager endnu ikke er oversat til dansk. Kan varmt anbefales og jeg glæder mig sindssygt meget til "Happy Sally" på dansk. 



Sorte Scener


En væmmelig, livsbekræftende lille roman om forelskelse, had og film.

mandag den 21. juli 2008

Fede tider for de læsetrætte


Så er det endelig sket! Æblet er blevet anmeldt, og ikke i Nørre Snede Lokalpost, men i Politiken.
Steffen Larsen er en temmelig flink fyr. Han sammeligner mig bl. a. med Christina Hesselholdt (som blev nomineret til Montanaprisen for "I familiens skød" og som har skrevet "Kviksand" som udkom samtidig med "Æblet").
Det er for helvede ikke dårligt.
Endvidere skriver han "To nye billedromaner fra dansklærerne gør det fedt at være læsetræt!" Sådan! Min mening med at skrive er jo også at give børn lyst til at læse, at hjælpe dem ind i dette nye univers og give dem lysten til selv at bevæge sig længere ind. Og så giver han også en cadeau til Peter Snejbjerg og hans absolut suveræne billedside som fortjener en pris. Det har for mig været nervepirrende at vente på Peters tegninger og en fryd at se, da de kom, hvordan han har fanget ikke bare stemningen men kernen af min historie i hver en lille streg. 
Hele anmeldesen kan læses på http://politiken.dk/boger/article541183.ece
Steffen Larsen er skarp, og skriver i den kritik han har af billedromanerne, at de ikke udfordrer læseren nok på billedsiden. 
Det var netop grunden til jeg valgte en tegneserietegner til "Æblet" fordi jeg følte mange af de andre billedromaner hvilede for meget i en kunsterisk stærk, men røvsyg billedside. Kort sagt skulle billedsiden sparke mås, og det mener jeg bestemt at den gør i "Æblet". Fremtiden kunne godt blive mere sprælsk for billedromanen, jeg personligt kunne godt tænke mig en bastard af tegneserien kommer mere på banen, altså hvor billed og tekst er endnu mere integreret end de er i dag. Nu må vi se... 
Lad mig slutte med endnu et citat fra anmeldelsen "Dansklærerforeningens billedromaer har tromlet nye stier i børnebogens vildnis. Konceptet er blevet taget op af flere andre, men (endnu) ikke med samme originale legeglæde, myrekryb og dåselatter. Det er fede tider for de læsetrætte."
Fortsat god sommerferie!

søndag den 6. juli 2008

2008 udnævnt til Dingo år

Så er der covers til alle de dejlige Dingoer der kommer efter ferien. Foruden "Robert & Robotten" kommer der tre andre dejlige Dingoer.
Min gode ven Steen Føges "Fuglen fra Helvede" som vandt Dingokonkurrencen er en vanvittig ond dystopisk fortælling, som der heldigvis også kommer en 2'er til (og, God willing, mange flere).
Anita Krumbachs minimalistiske stil giver "Natdyr" en krybende væmmelig stemning. En Helle Helle på syre for børn.
"Drengen der kom i fængsel" af Dorte Lilmose har jeg ikke fået læst endnu. Men hold øje med Dorte. Hun har også en billedbog på vej fra Høst & Søn og er i det hele taget meget produktiv.  
Alle covers (inkl. Teddy Kristiansens meget fornemme "Robert & Robotten" forside) kan ses her: www1.gyldendal.dk/gyldendal/gu/katalog.nsf/kataloger/BABC3FF1ADE731FOC12574360035582B /$file/dingo%20brochure.pdf

More Dingo, please!

Hald færdig


Efter en uge i ro og fred på Hald hovedgård er jeg igen klar til at tackle hverdagen. Jeg har fået skrevet min roman færdig (har endnu ingen titel), fået lavet de sidste smårettelser på R&R 2, og fik startet og halvt færdiggjort en ny Junior dingo der er 100% politisk ukorrekt og sparker så meget mås at min redaktør på Gyldendal sandsynligvis vil få en blodprop. 
Jeg hører næsten konstant musik når jeg arbejder og "fandt" en gut der hedder Mathias Eick på iTunes. Han er fra Norge og spiller jazz. Det er lidt lige som Færøerne og fodblod . Og faktisk er jeg ikke begejstret for jazz.
Men det her er så moody og melodiøst at man ikke kan andet end svømme hen og nyde det. Tjeck hans nyeste album "The Door" på iTunes.
I spisepauserne hørte jeg verdens bedste podcast, nemlig:  www.davidbjerre.dk/podcast
Det er en professionelt, hysterisk morsomt, vidende og dybdegående podcast om film. Tjek den ud.
Næste projekt er en ungdomskrimi som jeg har glædet mig sindssygt meget til at skrive, og en letlæsningsbog om en dreng der bliver ramt af et kosmisk lyn.

Nu skal jeg hjem og holde ferie med min kone og børn.

Hald - over and out


tirsdag den 1. juli 2008

Solstrålen

Endnu en kortfilm ligger klar inde på DFI. Vi venter med åndeløs spænding på endnu et afslag. "Solstrålen" handler om to gamle mænd på plejehjemmet "Solstrålen" hvor den ældste beboer lever et liv i sus og dus. Det vil Emil og Carl, vores to hovedpersoner, jo gerne, så de stjæler den hemmelige liste, og går så ellers i krig med at udrydde alle de beboer der står over dem selv på listen.
Social realisme med et twist. Instrukturen er Mads Olsen, som lavede "Bryllupsnatten" som kan lånes på biblioteket hvis du ikke har set den endnu. Thomas Stegler er producer på filmen. Jeg synes faktisk selv den er blevet temmelig vellykket, men jeg skriver åbenbart ikke lige DFI materiale. Nå, nu må vi se.
Jeg arbejder sammen med Mads på en spillefilm, men kan ikke sige så meget da projektet kun er i sin spæde start.
Min første novellefilm "Monsteret" kan ikke lånes på bibliotektet, men hvis du skriver en sød mail, kan du låne den af mig. Den kan også købes i Laserdisken for en flad 50,-
 

Storm

Det er ikke uden en vis stolthed jeg nu kan bekendtgøre at spillefilmen "Storm" har modtaget manus støtte fra DFI. Den er nu godt på vej til at blive realiseret, forhåbentlig til næste år.
"Storm" handler om en dreng der redder en hund, og finder ud af at hunden faktisk kan løbe temmelig stærkt. Jeg vil ikke sige så meget mere, andet end det er en børnefilm, og den skal instrueres af Giacomo Campeotte, og er skrevet af Brdr. Kastrup. Jeg arbejdede på manus sammen med Giacomo og produceren Jennifer. Men jeg måtte sande at jeg ikke evnede at fortælle den historie som passede ind i rammerne for en dansk børnefilm. Jeg ville gerne lidt mere. I stedet for at skrotte projektet gav jeg det videre til Brdr. Kastrup, og de har skrevet en rigtig dansk børnefilm, som ligger lige til højrebenet for Giacomo. Min kredit på projektet er som følger "baseret på en idé af:"
Jeg er glad for projektet er på vej, og synes det er et rigtig godt team der er på.
Go Storm!