onsdag den 30. december 2009

Update 2009

En af denne blogs læsere (og det var ikke min mor) brokkede sig lidt over jeg ikke opdaterede nok. Det vil jeg så lige gøre, her på faldrebet:
Jeg arbejder på en dansk voksen tegneserie, som jeg skal søge penge til ved først kommende lejlighed. Den er pt. uden titel (og tegner).
Desuden skriver jeg på min første voksenroman "Den stille komet", som skrider stille og roligt frem.
Derudover har jeg en letlæsningsserie på Carlsen, "Ronin", som jeg skal have skrevet to'eren på (og tre'eren).
Og så skriver jeg på en ungdomsspillefilm, sammen med den Oscarnomineret Christian E. Christiansen.
Jeg har ikke haft så meget tid til at skrive, da det der skide universitet æder alt for meget tid. Det er rigtig spændende, men også rigtig tidskrævende. Desværre.
Mange af projekterne er også på et stadie hvor der er liiiige ved at ske noget, så jeg holder vejret og håber ad pommern til. Jeg skal nok skrive når jeg ved meget mere.
Hvad kommer der i 2010?
Sonny Søren og Spasserne kommer i foråret - trust me, det er en keeper. Allerede nu er det nok værd at forudbestille bogen. Gal videnskabsmand, sexede, letpåklædt teenagepige, Ak47'ere, køkkeninstrumenter, gaffetape og spassere. Hvad mere vil du have? Tobias Enevoldsen har leveret billedsiden og han har ikke sparet på den røde farve.
Gyldendal udgiver.
Ronin kommer til sommer. Historien om en dreng i den feudale Japan, der ejer et bloddrikkende sværd, og noget med en dæmon, og en pige - der er altid en pige.
Carlsen trykker den af.
Du er i mit hjerte. En novellefilm som instrueres af den uforlignelige Peder Pedersen og produceres af Ole Bornedal, om den 10'årige Thor, der er smask-klask forelsket i Maria. Problemet er bare at Thor tror han er Prins Valiant og er derfor iført kappe, hvilket giver problemer, og de daglige dagdrømme bliver inspektøren for meget. Thors kærlighed bliver sat på en benhård prøve. Men som Paulus skrev om kærligheden: "Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt." Mon ikke det ender lykkeligt?
Derudover ved jeg ikke med resten. Jeg skriver på nogle flere film, og ligeledes på en børnebog, men pt. bliver jeg nødt til at prioriter.
Jeg opdater løbende i det nye år. Der er et enkelt projekt som jeg ikke må sige noget om, som jeg er kanon-fucking-spændt på om går igennem.

fredag den 18. december 2009

Snart jul og solen skinner

Endnu en anmeldelse af Soldater græder ikke, denne gang i tidsskriftet Børn og Unge. Anmelderen starter således "Med denne bog debuterer forfatteren som romanforfatter, og det lover godt for det videre forfatterskab." og slutter sådan her "Soldater græder ikke (er) en helt fantastisk bog. Den har et rigtig godt plot, en god sprogtone og en dejlig ømhed i alt det hårde."
Det er jo fantastisk, efter man på fyn er blevet banket halvt ihjel af en 16-årig Harry Potter fanatiker, så at komme tilbage til Djæveløen og blive modtaget med åbne arme.

torsdag den 17. december 2009

Iron Man 2

Så er traileren her. Jeg har lige tisset i bukserne. Damn, det ser fantastisk ud.

mandag den 14. december 2009

Nej, stop nu ... okay, så bare én mer

Her følger endnu en anmeldelse fra Folkeskolen. Endnu et bevis på at hende Harry Potter-hatten fra Fyn måske skulle overveje et Amu kursus i litteratur for begyndere. Last famous words til Fyn: Bring it, baby, bring it.
Bitter? Mig? Nej da.
Nå, men her stråler solen:

Mens denne anmeldelse skrives, forlyder det i radioen, at de danske soldater, der kommer tilbage fra krigen i Afghanistan, har problemer med at få bearbejdet deres traumatiske oplevelser. De har svært ved at græde og flere af dem føler, at de svigter deres familier.

Med et slags omvendt fortegn beskriver Jesper Nicolaj Christiansen i sin debutroman krigens omkostninger for en tilbageblevet familie.

En 11-årig pige Elektra er hovedperson i romanen. Hendes far er forsvundet i Afghanistan og følgen er en dybt alkoholiseret mor. Elektra tvangsfjernes fra moderen og indsættes på institutionen ”Solsikken, hvor der er alt andet end varme og solskin.

Når virkeligheden presser sig for meget på for Elektra, tager hun faderens soldaterhjelm på og forsvinder ud i eventyragtige sekvenser, hvor faderen er en ædel ridder, der kommer for at redde hende.

Sammen med en grønlandsk dreng, en misbrugt pige og to fortabte brødre forlader Elektra institutionen og i en stjålet Ferrari drøner de på roadmovieagtig maner af sted for at finde faderen.

Bogen er en hård nyser. Men til trods for de alvorlige emner: Tvangsfjernelse, pædofili, mord, incest og misbrug beskriver forfatteren Elektra og de andre strandede børn med en meget stor ømhed. Det er denne sprogdragt, der gør, at romanen hæver sig langt op over gennemsnittet.

Teddy Kristiansens omslag formidler med stor indlevelse bogens indhold og illustrerer flot Elektras lille pigekriger

4 + 2 = 4

Soldater græder ikke er blevet anmeldt i Berlingske, hvor Mai Misfeldt giver den 4 stjerner ud af 6 mulige. Slet ikke dårligt. Tak til Mai og Berlingske. Endnu en fjer i hatten. God lektør udtalelse, god anmeldelse i Berlingske og god anmeldelse på EMU.
Bogen er også anmeldt i en eller anden lorteavis på fyn, hvor deres Harry Potter-fikseret 23-årige anmelder gav den 2 stjerner (sikkert grundet manglende flyvende koste). Måske selvsamme avis skulle overvejer at hyre en anmelder der kan stave sig igennem ord på mere end fem bogstaver og tackle emner der ikke har noget med magisk hatte at gøre (siger en lettere bitter forfatter, eller som Gianni Vattimo siger "konfronteret med smerten er der ikke andet fornuftigt at gøre end at forsøge at eliminere den").
Hvis man skal blive lidt grov så har den fået gode anmeldelser af alle de veluddannede anmeldere ...
Her kommer anmeldelsen fra Berlingske. Hvis du vil se den for real, så klik her.

Jesper Nicolaj Christiansens børneroman »Soldater græder ikke« er hans første.

En hård lille nyser, der ligger og svinger et uafgørligt sted mellem realisme og eventyr. Elektra hedder hovedpersonen, og fra myten ved vi, at hun er fars pige. Soldaterfar er bare blevet væk i Afghanistan, og mor er en falsk kvinde, der både slår og drikker. Elektra tvangsfjernes til »Solsikken«, et tvivlsomt hjem for psykisk belastede børn. Romanen veksler mellem hverdag og en ridderdrøm, hvor Elektra møder sin elskede far. Virkeligheden er barsk, som den er - i virkeligheden - for de her svigtede børn, og Christiansen lægger ikke fingrene imellem. Vold og incest og sprog der slår hårdt igen. Alligevel er det ømheden i Christiansens projekt, hans usentimentale skildring af den lille ensomme krigerpige og hendes ligesindede, der står tilbage efter læsningen.

Jesper Nicolaj Christiansen: Soldater græder ikke. 176 s. 200 kr. Høst & Søn.

Så er der vist ikke et øje tørt. I hvert fald ikke her ...




søndag den 29. november 2009

crazy svineinfluenza

De sidste par måneder har været ret hektiske. Først skrev jeg på en film sammen med en anden, så skulle jeg pludselig instruer selv samme film, så skrev jeg på den alene, indtil jeg fandt ud af hvis jeg skulle instruere en film, så skulle det ikke være den, så jeg mødtes med ham jeg oprindeligt havde skrevet den med og gav ham hele lortet. Så gik jeg i hundene et par uger. Min producer ringede og spurgte tvivlende om jeg var ok. Jeg vidste det helt ærligt ikke, for jeg vidste ikke om jeg lige havde forspildt en kæmpe chance. Før jeg ramte bunden løb jeg ind i Laserdisken og købte Romeo + Julie. Dem begge to. Og så vidste jeg hvad jeg ville. Jeg ville lave en kærlighedsfilm. Men jeg ville frygtelig gerne have sværd med i min kærlighedsfilm. Jeg ringede til min ven, Dave, og han fandt på en måde hvorpå jeg kunne have sværd med i filmen. Så begyndte jeg at skrive på en ny film, trods feber, hoste og svine mange latin lektier. Jeg mødtes med den Oscarnomineret instruktør jeg kender, pitchede filmen for ham, og han var pjattede. Ville gerne skrive med. Og vi har ikke skrevet noget sammen i lang tid (ud over det der andet projekt, som ligger lige så stille som en Thailuder mandag morgen, efter flåden er sejlet). Hele denne weekend, i en febertåge, har jeg skrevet på en kærlighedsfilm. Det var meningen jeg bare lige skulle knalde en synopsis af på en side, men den endte med at fylde 7. På skrivebordet ligger Sonny Søren og venter på godkendelse af rettelser. Inde på Carlsen sidder en redaktør og venter på 2. bog i Ronin serien. Nede i Blockbuster mødte jeg Amalie, en skuespiller jeg castede til den første film, som jeg nu ikke skal lave alligevel, og jeg fortalte hende at jeg arbejdede på noget andet, ikke med ham den første, men med to andre. Hun glædede sig meget til at læse. The heat is on. Men det er kun godt. Jeg venter på at Dave og den Oscarnomineret instruktør skal vende tilbage med kommentar på min feber-agtige kærlighedshistorie. Jeg skal forresten også snart mødes med Ole B. (Bornedal), fordi Peder Pedersen burde være kommet hjem fra USA, med mindre han er endt i isolation i lufthaven, hvor de har glemt at fortælle personalet at svineinfluenzaen slet ikke er farlig. Altså, hvis han har svineinfluenza. Nå men i enden skal det hele nok blive godt.


torsdag den 19. november 2009

Lost and found


Er ved at rydde op i mine (resterende) dvd'er. Jeg har lige haft indbrud i mit kælderrum hvor alle dvd'er fra A-M blev nuppet (de lå i en taske) + min Superman tin box (SUK!).
Nå, men jeg faldt over 30 Rock, første sæson, som jeg har forsøgt at se et gange, men Tina Fey irriterer mig af en eller anden besynderlig grund grænseløst. Så hvis der sidder en fan (eller kommende fan) derude, der bare synes (ligesom millioner andre) at det her er TOP sjovt, så kan første sæson (region 2, engelsk u. undertekster) afhentes her på adressen, kvit og frit.
Først til mølle ...

onsdag den 18. november 2009

Soldater græder ikke, Lektør

Så er lektørudtalelsen her. Og den er jeg sgu rigtig stolt af:

Bogen er velskrevet, og børnenes hårde sprog overbeviser og gør indtryk; bag de hårde facader gemmer sig børn, som i den grad savner nærværende og kærlige forældre.

Her følger hele udtalelsen til dem der vil vide mere:

Lektørudtalelse

Anvendelse/målgruppe/niveau

Kuldslået og knugende lille roman om en 11-årig pige, der bliver tvangsfjernet. De alvorlige emner taget i betragtning er det en bog, som skal formidles, og den henvender sig til modne børn fra cirka 12 år. Vil nok mest blive brugt i forbindelse med emnearbejde

Beskrivelse

Elektra er 11 år, da hun bliver tvangsfjernet pga. sin alkoholiserede mors massive omsorgssvigt. Elektras far er soldat og meldt savnet i Afghanistan, men Elektra er overbevist om, at han snart kommer hjem og redder hende. Når det hele bliver for slemt, tager Elektra farens soldaterhjelm på og drømmer sig væk. Elektra bliver fjernet hjemmefra og kommer til børnehjemmet Solsikken, hvor de andre børn er nogle hårde negle. Børnehjemmet er ikke lutter lagkage, og da Elektra sammen med en forhærdet 15-årig grønlandsk dreng, en misbrugt pige og to fortabte brødre kommer til at stjæle en rød Ferrari, går det helt galt. Bogen er velskrevet, og børnenes hårde sprog overbeviser og gør indtryk; bag de hårde facader gemmer sig børn, som i den grad savner nærværende og kærlige forældre

Sammenligning

Jesper Nicolaj Christiansen (f. 1972) har tidligere udgivet billedromanen Æblet i 2008 og et par bøger i Dingo-serien

Samlet konklusion

Velskrevet og kuldslået lille roman om tvangsfjernelse af en 11-årig pige, som kommer rigtig galt af sted. Overbevisende og knugende læsning, som kan bruges til emnearbejde fra cirka 12 år

lørdag den 14. november 2009

Det hvide guld

Min gode ven, instruktøren Peder Pedersen, har gjort en lille kortfilm. Eller, nej. Peder Pedersen har gjort en lille perle af en kortfilm.
Kort fortalt handler den om Lars, der bor i Sverige, hvor han for en sum penge leverer en klat af det hvide, til kvinder der er skrunk.
Og det bliver en god sidegeshäft. Desværre mener en af de kvinder som Lars har afleveret en leverance til, at Lars har yderligere forpligtigelser, ud over de på forhånd aftalte. Det fører til megen komik, men ender temmelig tragisk. Både for Lars og den skrunke svenske kvinde.
Peter Pilegaard, som spiller Lars, er filmens absolutte højdepunkt. Han spiller underholdende og ærligt, og lur mig om der ikke ligger en spillefilm og venter på manden derude. Derudover er filmens kerne, filmens nerve, Peder Pedersens meget meget stilsikre instruktion. Hvis DFI for fremtiden giver så meget som et kvæk fra sig når Peder søger, så er det fordi konsulenten er uden evner. Fordi en ting slår Peder Pedersen fast, med ni tommer søm, i denne kortfilm, at han er så kompetent, at han i filmens verden kan gå på vandet. Og han er lige præcis det, som dansk film mangler allermest: en visuel kompetent instruktør. Lars Von Trier, ryst i bukserne af skræk, Ole Bornedal, føl dig truet på dine egenmærker: Peder Pedersen kommer.

Som en sidebemærkning så kan jeg fortælle at Marcel Zyskind har filmet (kendt fra Gabriels Ord).

Filmen er lavet uden støtte fra andet end Peders kone (økonomisk). Den har ikke kostet alverden, men ser ti gange bedre ud end de sidste tre kortfilm jeg har set fra DFI (der hver har kostet over en million). Denne mand har kæmpetalent. Giv ham en spillefilm.

Det hvide guld kan downloades ganske gratis her. Gør det:

www.thewhitegold.com/Det_Hvide_Guld_dvdrip.mp4.zip

Når Peder Pedersen ikke laver gratis kortfilm, så laver han reklamefilm for Lego. Pt. er han på Skywalker ranch. Så med mindre DFI får klør fem trukket ud af Von Triers numse og kommer i gang, så mister vi denne visuelle instruktør til amerikanerne.

En læser anmelder soldater

På boggnaskeren har Josephine anmeldt "Soldater græder ikke". Hun skriver bl. a.:

Dette er en stærk bog, som går lige ind. Den er læst fra Elektra synspunkt og meget meget flot. Og reflekterende. Jeg græd som pisket flere gange og må nok sande jeg ingen soldat er .

Personkaraktestikkerne er noget ud over det sædvanlige.

Jeg vil ikke sige så megt i frygt for at komme til at ødelægge det. Denne bog må og skal læses. Det har den fortjent og det har I fortjent.

Så tror jeg vist ikke jeg har så meget andet at sige end: Amen. Og tak, Josephine.







torsdag den 5. november 2009

Vil Joan Ørting også dø?

På forsiden af Ekstra Bladet i dag kan man, i mere eller mindre chokeret tilstand, læse at Brian Holm ville skyde sig selv. Det synes at være endnu en krusning på en bølge af semi-kendte mennesker der træder frem, og for pressen og resten af Danmark åbenbarer at de faktisk engang i deres liv tænkte på at dø.
WOW!
Robert Hansen var på forsiden af ovennævnte avis for godt en uge siden med samme melding om at han engang havde tænkt på at begå selvmord. Gitte Stallone Nielsen fyldte næsten en hel sektion i Berlingske (bogsektionen - suk!) hvor hun fortalte at hun også en gang havde overvejet selvmord.
Det synes at være et patetisk forsøg for voksne fornuftige mennesker på at nå ungdommens publikum. Eller er vi voksne bare igen håbløst bagefter? Ungdomskulturen har de sidste par år haft selvmord på top 1 over hotte emner. At være Emo var bare fucking hot. Enhver ung person med bare en lille smule respekt for sig selv har indenfor de sidste to år gået og leget med tanken om at dø. Sagt på en anden måde, selvmord har været in.
Og nu følger de kendte, eller semi-kendte, så trop. Nu er det deres tur til at bade sig i verdens medlidenheden over deres triste liv i sus og dus.
Det er patetisk. Det er vulgært og væmmeligt. Og det er lige gyldigt.
Det er som om at de kendte (eller semi-kendte) har øjnet en chance i selvmordet, til at kravle tilbage på scenen, for nu kan de relaterer til de unge mennesker.
At der rent faktisk er mennesker der dør af selvmord, synes at være både de kendte (der jo har tænkt på det) og pressen (der åbenbart mener det er relevant for offentligheden at brede enhver semi-kendt danskers tanker ud til resten af nationen) en gåde.
Men virkeligheden er altså, at der er lige så mange der mister livet ved selvmord som i trafikulykker herhjemme. I 1997 (som var sidste offentliggjorte tal jeg kunne finde) døde 814 personer af selvmord.
At mindst 99% af alle mennesker på jorden har tænkt på at dø, på et eller andet tidspunkt i deres liv, er næsten en kendsgerning.
At skrive et Robert Hansen overvejede at begå selvmord har omtrent samme nyhedsværdi som at skrive at Robert Hansen lige har lagt en bæ. Eller Gitte Nielsen. Hvor stort havde det ikke været at starte sin selvbiografi med at man sidder på lokum og lægger en ordentlig kage, i stedet for at hun ligger i badekarret og tænker på at dø? Nu kender jeg jo ikke til Gitte Nielsens afføring, men jeg havde nok læst bogsektionen i Berlingske i weekenden, hvis den havde handlet om at Gitte lagde nogle enormt store lorte. Fordi det havde været en nyhed. Ikke meget større end Gitte har overvejet at slå sig selv ihjel, men lidt. Og en del mere interessant.
Jeg venter spændt på at Joan Ørting, Danmarks Dummeste Darling, træder frem, og med gråd i stemmen og tårer i øjnene, og fortæller at hun faktisk også en gang har tænkt på om hun måske skulle overveje at fundere over om hun ikke skulle tage livet af sig selv.
En ting er, at de mennesker der rent faktisk dør af selvmord, og der er en del, bliver mere eller mindre latterliggjorte af disse semi-kendte menneskers forsøg på at dramatisere deres ellers meningsløse liv, men en anden ting er at ungdomskulturen, hvor EMOerne er ved at uddø, en ungdomskultur der ser op til disse kendte, rent faktisk får det indtryk at vil du være semi-kendt, så skal du tænke på at dø.
Det er flot Brian, Robert og Gitte. Nu har forældre og skolelærer knoklet i flere år på at forklare de unge mennesker at det faktisk ikke er så fedt at begå selvmord, og så træder I tre idioter frem, i et håbløst forsøg på at opnå medlidenheden og rækker ud og nå jeres "publikum", ved at sige til dem, at det der med selvmord, det måske ikke er så dumt endda.
Jo, det er dumt. Det er snot hamrende pinligt og patetisk at ville begå selvmord. Det er navlepillende og egoistisk.
I en lidt anden, men ikke helt fremmede boldgade, kommer så vores ønske som nation om at have det dårligt. Jeg hørte et fremragende interview på P1 for et stykke tid siden, med en kvindelig psykiater, der skældte og smældte ud på befolkningen og sine kollegaer over hvor let de tager på depressioner. Det er blevet en folkesygdom. Alle er deprimeret. Hun nævnte i interviewet tre tilfælde som næsten samtlige psykologer og psykiatere fejlmedicinere/fortolker: når et nært familiemedlem dør, når en kæreste går, når man bliver fyret.
Det er ikke en depression du får, fordi du bliver ked af det. Det betyder ikke du er deprimeret. Det betyder du er et menneske. Det betyder du har følelser. Det er en proces som man skal igennem, medicin kan hjælpe, men som C.S. Lewis sagde "There is nothing we can do with suffering except to suffer it." Du kan godt proppe dig med piller og bliver diagnosticeret som deprimeret, men det kommer du ikke hurtige igennem smerten af. Tvært imod kan den bibringe til øget selvmedlidenhed, som trækker smerten i langdrag.
Man bliver deprimeret i den perioden, men det tror fanden. Konen er skredet, mor er død, du har mistet drømmejobbet. Det er naturligligt at føle smerte og sorg, og det kan være vanskeligt at håndtere det. Det er en del af livet. Vi håndtere disse situationer forskelligt. Nogle går helt ned, andre er mere stoiske. Men smerten er der og den skal gennemleves. Måske heller psykologerne og psykiaterne skulle bruge deres kræfter der, mente hun.
Der er mennesker her i verden som er kronisk deprimeret. Jeg har en nær ven. Det er næsten umuligt at leve med, og hver dag er en kamp. Men han kæmper bravt. Så jeg kan godt bliver bister når folk kommer til mig og fortæller de er på lykkepiller fordi deres hamster er død. For det første nedgør de sygdommen. De gør den til noget banalt og ligegyldigt. For det andet spilder de samfundets resourcer på at løbe til psykologerne og psykiatere med banale problemer. Således at min ven skal vente i månedsvis på en samtale.
Men det bliver nok morgendagens overskrift:
Joan Ørting - Jeg var engang ked af det!

tirsdag den 3. november 2009

Sonny Søren udsat

Desværre er Sonny Søren af den øverste ledelse på big G blevet udskudt til næste år. I følge min redaktør kommer den til foråret, men jeg vil ikke anbefale nogle at holde vejret.
Til de hungrende fans derude følger her en kort tekstsmagsprøve samt et cover som ikke bliver brugt. Enjoy:

"Mens mængden af mentalt handicappede voksede udenfor de knagende døre stod Sonny Søren og hamrede panden ind i fryseren. Han havde lige tjekket rummet. Det var en blindgyde. Han var fanget. Som en rotte i en bur, kunne han nu kun afvente den uundgåelige sønderrivning af sin krop, af massen udenfor.

Han bankede panden ekstra hårdt ind i fryseren og hørte et stille ”klopf”. Til venstre havde en skuffe åbnet sig. I den lå der sølvpapir, fryseposer og en rulle gaffatape. Sonny Søren åbnede skuffen helt og tog rullen ud. Han åbnede skuffen ovenover. Der lå to dåseåbnere af den lille håndmodel. Sonny Sørens øjne gled fra gaffatapen til dåseåbnerne. Så smilte han. Ondskabsfuldt."

ps. farverne er off.

Bogvægten

Soldater græder ikke er blevet anmeldt på www.bogvaegten.dk:


"Hurtig, let læst realismegyser med indlagte chokeffekter. Stor indlevelse i børnene og deres sammensatte naturer."

"Elektras liv deler sig mellem uhyggelig realisme og drømme med faren som ridder, og man kan kun håbe på, at de mange fiktive overdrivelser er aldeles uden forbindelse til virkeligheden i landet med velfærden."


Til det kan jeg kun svarer at virkeligheden overgår fantasien. Jeg blev af forlaget bedt om at tone visse elementer ned, fordi det var for "uvirkeligt". Bogen er baseret på samtaler med pædagoger, arbejde på et observations- og behandlingshjem samt en del research. Virkelighedens Danmark er den fiktive litteratur ikke klar til endnu.



torsdag den 29. oktober 2009

I dag

"Det er meget risikabelt at få en bog trykt, for det er totalt umuligt at skrive, sådan at alle læsere bliver glade og tilfredse." - Miguel de Cervantes Saavedra

fredag den 23. oktober 2009

søndag den 18. oktober 2009

Selvmord

Nej, det drejer sig ikke om Storm, men om Suspekt + LOC. Her er deres første video til "Råbe Under Vand". Det er fucking fantastisk.

fredag den 16. oktober 2009

Stadigvæk god vind til STORM i en skuffende efterårsferie

Efterårsferien er så småt ved at slutte, og selvom vejret har været halvsløjt har folk ikke væltet i biffen for at se de seneste danske bioskud på stammen. Kan det skyldes at alle var inde og se "Op" fordi det danske udvalg var lige så sløjt som vejret?
Det helt store danske actionbrag af en film, fra de to boxofficekonger Thomas og Thomas, er den danske film der har klaret sig absolut bedst i ferien. 54.949 solgte billetter. Til sammenligning kan jeg fortælle at Anders Thomas Jensens Kærlighed ved første hik lavede 54.639 billetter i åbningsugen, og kostede en brøkdel af hvad Ved Verdens Ende har kostet. (Anja & Viktor solgte 157.305 billetter i åbningsugen - og kostede 1/4 af hvad Ved Verdens Ende kostede).
Ved Verdens Ende har ikke umiddelbart på papiret haft stor modstand, folk er simpelthen bare blevet hjemme.
Storm bliver ved med at give Monsterjægerne baghjul, og har øget føringen med 9736 solgte billetter. Hurra! Og lad os ikke glemme at Monsterjægerne er ude i 82 kopier, mod Storms 76.
Om Op totalt har tromlet de to danske film ved jeg ikke (har ikke tallene på Op), men noget tyder på det. Eller også har Familien Danmark vendt tommelfingeren nedad og er blevet hjemme og spille Ludo.
Hverken Storm eller Monsterjægerne er hvad jeg ville kalde ægte Familiefilm. Monsterjægerne er for uhyggelig og Storm er for realistisk. De er simpelthen begge to for grumme til at tage de helt små med i biffen, selvom Storm nok er lidt mindre grum (viser slagstallene). Der er Op et bedre valg.
Spændende om de små poder vil strømme i skole og sprede det gode ord om Storm, således at vi kan hive den op over 175.000 solgte billetter. Håbet er lysegrønt som min producer siger. I det her tilfælde ville jeg nu nok mene det er mere lortebrunt

mandag den 12. oktober 2009

Storm giver Monsterjægerne baghjul

Weekenden er nu vel overstået, og alle producenter kan trække vejret (eller, i visse tilfælde, hoppe ud fra et meget højt hus). Vinderen mellem de to store danske satsninger blev:

Med et gennesnit på 120 solgte billetter pr. skærm, overfor Ghostbusters Jr., undskyld, Monsterjægernes 108 solgte billetter pr. skærm, lagde Storm sig sikkert i inderbanen. Om vores hund vinder hele løbet er op til jer. Men den er kommet godt fra start.

søndag den 11. oktober 2009

Søndag

Min Oscarnomineret ven, Christian E. Christiansen fortalte mig om Pablo. Fandt ham på youtube. Og det her er en deler:

lørdag den 10. oktober 2009

Storm - se den med hele familien i efterårsferien

Så er den her. Niklas, Rasmus og Jacob. Ind og se skidtet med ungerne. Kom så. Tjep, tjep. Og alle jer andre. Hop ind og se den med jeres børn, bedsteforældrene og og onkler. Har I ingen børn, så snup et nede i Føtex (de er på tilbud i denne uge) eller ring til mig, jeg lejer mine ud på timebasis. Jeg kan også levere helt friske, men så er der altså lige 9 mdr. leveringstid.
Min datter (5) har lige set den med sin kusine, faster og farmor, og hun var MEGET begejstret. Hun ringede lige da hun kom ud og fortalte (SPOILER - LAD VÆRE MED AT LÆSE MERE HVIS DU IKKE VIL VIDE HVAD FILMEN ENDER MED!!!) at hunden vandt til sidst. Og de holdt fest og ham den onde mand fik en kage i hovedet. (SÅ KAN DU GODT LÆSE IGEN) Og nu vil kusinen gerne have en hund og den skal hedde Storm. (Teknisk set har vi en, der hedder Grunk. Faktisk er den 1,5 år siden jeg gav ham væk til en familie på landet, men jeg har endnu ikke oparbejdet modet til at fortælle det til min datter, så hun tror stadigvæk at Grunk er på ferie. I know, I know.)
Leger med en idé, om en pige der finder en kat der er sindssyg god til at klatre. Den skal hedde: KLO. Den kommer nok til næste efterårsferie ...

søndag den 4. oktober 2009

Hvordan finder jeg nye forfattere?


Jeg har lige været i en blitzkrig med to af mine venner, fordi jeg mente den ene var hul og tom fordi han ytrede sin mening offentligt om en bog han ikke havde læst. Eller, han havde læst den første side og en anden tilfældig side i bogen.
Som forfatter bliver jeg sgu lidt stødt. Og måske er det så mig der er hul og tom.
De to herre sammenlignede det med at se en trailer til en film. Men det er også uretfærdigt. Traileren til en bog er bagsideteksten. At læse den første side og så en tilfældig side i bogen, svarer til at se det første minut af en film og derefter et tilfældigt minut, og så kunne bedømme om det er noget makværk eller ej.
Det kan jeg ikke.
Men det store spørgsmål var: hvordan finder jeg ud af om en bog er god eller dårlig?
Og så begyndte jeg at tænke. For det meste basere jeg lysten til at læse en bog på bogens forfatter. Men hvis det var mit eneste kriterie ville jeg hurtigt løbe tør for læsestof.
Jeg får bøger anbefalet af venner og veninder, men her er jeg yderst påpasselig, og går altid ind og finder mere information på nettet om bogen. Fordi "opinions are like assholes, everybody's got one."
Ofte går jeg i boghandlere og kigger. Det er en af mine favorit beskæftigelser, at slentre rundt og kigge på bøger. Kan bruge timer her. Og her bruger jeg den såkaldte "trailer" metode sammenkoblet med Covermetoden + kendskab til forfatter og sidst, men ikke mindst, emnet. Lad det være sagt, jeg bryder mig ikke om krimier. De er spændende nok, Dennis Lehane skriver fabelagtigt spændende krimier, men det behov for en god historie får jeg dækket gemme film og tegnerserier. Når jeg læser en bog vil jeg gerne fortrylles af sproget, og allerhelst ser jeg gerne at forfatteren bruger mediet. For en bog kan ting som film og tegneserier ikke kan. Den kan (næsten fysisk) placerer mig i hovedet på en karakter. Og den kan lege med sproget. Konstruere lange eller korte sætninger.
Men alt det ved jeg jo ikke når jeg går rundt og glor i en boghandel. Så der griber jeg de covers der fænger mig, læser om bogen bagpå, og afhængig af bagsideteksten, emnet og coveret, så køber jeg bogen ... eller stiller den på plads.
Jeg læser også anmeldelser i aviserne, det var f. eks således jeg fik kendskab til "De velvillige". Det er dog yderst sjældent det fører til et køb. Eller jeg læser om nye bøger på blogs eller litteratursider.
Jeg er ikke så upfront med at være hip med den seneste nye "mode" indenfor bogverden. Jeg læser ikke litteraturmagasiner, hvor forfattere leger med mediet eller bruger sproget på en "ny og anderledes" måde. Jeg er nok lidt gammeldags her. Jeg finder stadigvæk nye stemmer hele tiden i den mere eller mindre velkendte form - romanen.
Så alt i alt så finder jeg nye forfattere på mange måder. Herhjemme er vi også så heldige at have et bibliotek lige ved hånden, hvor man kan få kyndig hjælp og slentre rundt i timevis. Jeg bruger det dog ikke så ofte. Jeg glemmer altid at aflevere, på trods af mails og sms, og ender med en bøde på 80 kr. + jeg læser mange bøger på en gang. Og nogle er jeg lang tid om at læse, andre sluger jeg. Og så laver jeg noter i bøgerne. Og det går ikke rigtigt hvis det er bibliotekets bøger.
"The Ice Storm" købte jeg i LA, grundet coveret. Jeg kendte filmen, men brød mig ikke om den, men det cover, det snakkede til mig, og jeg vidste, at selvom bogen stank, så ville coveret være hver en dollar værd. Bogen var forøvrigt absolut fantastisk. Rick Moodys sprog er langsomt, detaljeret og melankolsk.
Så nogle gange, så bedømmer jeg en bog på coveret. Hey, jeg er ikke fejlfri.

torsdag den 1. oktober 2009

5. klasse på Kirkeskovsskolen ved Skælskør

Piger og drenge (og yndige klasselærer)

Tusind tak fordi I læser Æblet. Jeg glæder mig meget til at høre hvad I mener. God fornøjelse.

- Jesper

ps. Min roman Soldater græder ikke udkommer 29. oktober.

mandag den 28. september 2009

Er der brug for Laserdisken?

Et spørgsmål jeg fik sendt i en mail, fra Laserdiskens ejer, der kæmper en dødskamp mod tyranni og overmagt. Uden at gå ind i de væmmelige detaljer, vil jeg i stedet forsøge at besvare spørgsmålet, med et mod spørgsmål - elsker du film?
Kan du svarer nej til dette, så læs ikke videre. Eller jeg kunne spørger: elsker du noget?
For os med passioner, nogle kalder os nørder, vi elsker noget. Det er måske ikke vores mor (hende elsker vi som regel også) eller vores hund, men det er noget som har grebet vores sjæl, som holde os vågen i de sene nattetimer, som sørger for vi kan klarer os gennem dagen/ugen/måneden på et dødsygt job, for at vi kan komme hjem og beskæftige os med den ene ting som fylder vores hjerte. Det kan være film, musik, bøger, jagt, biler, fly, fisk, name one.
Hver gruppe af nørder har deres eget tempel. Den butik de besøger, hvor der står nogle lurvede typer bag disken som ved ALT om fluefiskeri eller klassiske violinkoncerter før 1863.
Jeg elsker den slags butikker. Uanset om de sælger jagtudstyr, fiskegrej, cykler eller bøger. Jeg elsker at komme ind i en butik og blive betjent af en person der ved hvad han/hun laver. At blive betjent af en person der stort set ikke beskæftigere sig med andet 24/7 end lige netop det jeg kommer for at købe. Sådan en butik er Laserdisken.
I vore moderne hurtige verden hvor vi gerne shopper på nettet for at sparer en femmer og undgå unødvendig menneskelig kontakt, så har alle specialbutikkerne en mørk fremtid at gå i møde. Fordi en hvilken som helst charletan kan åbne en internet dvd butik og sælge film ud af containere hjemme fra sin egen baghave. Og det er vel i og for sig også okay. Det bliver klamt når der på siden står "Peter og Mette elsker film." Og så har I en pan/scan udgave af Spartacus? Jeg ved, for a fact, at de i Laserdisken elsker film. Jeg ved hvor jeg skal gå hen hvis jeg skal spørge om noget som jeg ikke ved. Kan jeg slå det op på nettet? Je, jeg kan. Men jeg kan ikke være sikker på det er det endegyldige, eneste sande svar. Det VED jeg, jeg får i "disken" (som den hedder i daglig omtale.) Og hvor kan man ellers få det?
Jeg går af og til i Blockbuster for at leje film (i Laserdisken kan man kun købe dem), og hver gang slår det mig hvor lidt de her mennesker ved om film. De er de samme tre ekspedienter der står der stort set hver gang jeg kommer, altså må man gå ud fra de opholder sig i et lokale, omringet af film en stor del af deres tid, og så ved de så skræmmende lidt om dem. Det minder mig om scenen i 7, hvor Morgan Freeman kommer ind på bibliotektet og vagterne bare sidder og spiller kort, og han undre sig, hvordan de ikke kan læse en bog, når de er omgivet af så mange.
Er der, kære læser, har du det i en nøddeskal. Videobutikker, netbutikker og supermarkeder svarer til vagterne i 7, der sidder ignorante og spiller kort, mens ekspedienterne i butikker som Laserdisken er Morgan Freeman. Folk der ved hvad de snakker om, og som konstant søger viden i det medie der omgiver dem, og som de elsker.
Så her er en opfording: Næste gang du skal have en film eller give en film i gave, så læg vejen forbi Laserdisken. Det er en oplevelse værd. Tag en sludder med en af de søde ekspedienter, hvis du er i tvivl om hvilken film du skal give i gave, så kan de med garanti vejlede dig, som de kan i en GOD boghandel (og her snakker jeg om de små, ikke kæderne).
Til juleindkøbene, smut ned forbi Laserdisken og få en sludder om hvad søren du skal give tante Martha, eller tag familien med og få en tur ud af det. Selvom butikken er lille er oplevelserne mange. Du kan undersøge mere på laserdisken.dk.
Og som svar på spørgemålet, har vi brug for Laserdisken? Jeg har. Jeg har brug for butikker hvor jeg får service af folk der kan deres lort. Jeg er træt af store magasiner hvor ingen ved noget som helst og hvor det gælder om at få flest mulig folk igennem så hurtigt som muligt. Jeg føler mig som et stykke kvæg. Jeg vil gerne føle mig hjemme, jeg vil gerne behandles som et menneske. Jeg vil gerne have fucking service. Er det for meget forlangt?
Så det er ikke bare mig der har brug for Laserdisken. Vi har alle sammen brug for Laserdisken, før vi ender som køer i en nation af kæmpe kæder, hvor man kan købe mælk, dvd, fjensyn og bil - alt sammen samlet et sted, af folk der ikke hvad hvad en regionskode eller en pan/scan udgave er.
Støt de små butikker, køb dine (jule)gave der. Brug en dag, gå rundt, bliv inspireret og få en hyggelig dag ud af det, så nyder du måske også julen og dine gaveindkøb lidt mere. For i de små specialbutikker er du altid velkommen til at blive og spørge. Det er dig der er kunden og det er dig der er i centrum.
Og ja, dvden koster måske en tier mere, fordi de ikke kunne købe en container, men måtte nøjes med et par stykker. Men for den tier får du professionel vejledning og god betjening. Og det er, i vores informationssamfund, hvor en psykolog uden at blinke hæver 800 dask for en time, og en advokat selv synes det er billigt når timelønnen lyder på 1200 kr, eddemame rørende for solid service, stor viden og for et øjeblik at blive behandlet som et menneske.
Jeg linker lige til tre andre special butikker som jeg varmt kan anbefale (og så afslører jeg samtidig at jeg er lidt af en nørd):
Tegnerserier/spil: Fantask.dk
Legetøj/figurer: AB Legetøj
Men tro ikke på mig. Tag selv derind og oplev en verden af viden og kærlighed.


tirsdag den 22. september 2009

Helle Helle for børn

Er lige blevet færdig med Anita Krumbachs novelle-agtige minibog "Et mærkeligt skib". Super poetisk og smukt skrevet, og absolut værd at mase ned i dit barns små svedige hænder, alene for de sproglige perler som her: "Et æbletræ med knudret stamme strækker sine krogede grene ind over stien. Ikke et eneste blad er tilbage. Ikke et eneste. Men æbler. Frosne og gule på stive stilke hænger de. Som kugler på et vanskabt juletræ." Det er smukt. Det er poetisk. Det er misundelsesværdigt. Og sådan bliver den bare ved og ved. Hele historien foregår mellem linjerne, som at læse en roman af Helle Helle. Anita er suveræn stærk i sit sprog og det er så meget usagt smerte. Specielt juleaften kapitlet gør pisse ondt.
Men det her er ikke en bog for den svage læser. Det er ikke Harry Potter. Jeg kan lige så godt afsløre det på forhånd. Der er ingen rumskib. Der er ingen der har kappe og kan flyve og der er ingen varulve. Det ER Helle Helle for børn. Hverdagens stille drama. Jeg synes jo det er lidt ærgerligt der ikke hoppe en kæmpe dræber gorilla ud af skabet til sidst, men hey, sådan er jeg, stor fan at kæmpe dræber gorillaer. Og rumskibe.
Men smukt og poetisk er sproget. Næsten lyrisk visse steder. Og helt bestemt, hvis du gerne vil at dit barn skal udfordres mentalt, så køb ROBERT OG ROBOTTEN. (Eller/og "Et mærkeligt skib").
Jeg kender jo Anitas "første" slutning. Og synes den var bedre, hvis jeg skal være ærlig. Jeg synes denne her bliver en smule tam. Men jeg forstår heller ikke Helle Helles bøger, så måske er det mig. Jeg kan godt lide den får lidt "Urfh!" til sidst.
Når alt er sagt er bogen smuk, finurlig og enestående - som forfatteren selv. Køb og støt forfatteren, dit barn og dig selv. Det er en win/win.

lørdag den 19. september 2009

only Cash, please

Er gået hen og blevet lidt lun på Johnny Cash, men faktisk mest hans covers. "Personal Jesus", og "Bridge over troubled water." Men specielt den her.
Det er så smukt og sørgeligt på en gang. Anyway, skal man lave et cover, så kan man lige så godt gøre det ordentligt. I øvrigt også en helt fantastisk smuk video.

fredag den 18. september 2009

Sonny Søren tæsker skelettet ud af røven på dig

Tobias Enevoldsen som er tegner på Sonny Søren, eller SS som vi kalder den til daglig, er (endelig) færdig med alle tegningerne. Det er kick-ass sjovt og der bliver ikke sparet på indvoldene. Jeg bringer noget her så snart som muligt.
Det var meningen den skulle udkomme i Oktober, men redaktøreren har været larmende stille på det sidste.
What the hell is going on ... I don't know.
Men nu er alle tegninger færdige og hele skidtet er klar til tryk.

torsdag den 17. september 2009

Storm will rock you! (ikke det der dødsyge band, men filmen)

En flot video med Ufo Yepha og Lis. Nummeret er efter min mening lidt for rocket. Publikum er 10+, så jeg tror rappen går ind, mens Lis er lige lovlig meget Tina Turner Rockmama-agtig. Nogle super flotte billeder af hunde i slow-mo, sjovt nok var det den største modstand Jennifer og jeg mødte i tidernes morgen, da vi ville lave filmen, om det nu også kunne lade sig gøre, og sjovt nok holdt vi begge fast på at det kunne det, og det kom til at se fedt ud. What do ya know?

Nummeret kan downloades på TDC Play, hvis man har sådan en fidus og kan købes på TDC musik. Man kan også se den på ovenstående link. Dag og fucking nat.

Selve filmen kommer snart. Hav tålmodighed.


mandag den 14. september 2009

JNC i USA

En surrealistisk drøm er forbi. Jeg er landet, og er tilbage i skolen og hverdagen med frikadeller og børneafhentning. Hverdagen suger mås.
Så hellere cruise ned af Hollywood Blvd. mens Peaches stønner "Fuck you like a billionaire" ud af højtalerne på den overdimensionerede sølvglinsende vogn og solbrillerne på plads. Eller sidde på Sony studierne på settet på Priest og glo på Paul Bettany skærer i patroner og spille fucking live (Christian blev introducerede for ham). Eller drøne rundt oppe på Mulholland drive midt om natten med gysermusik sivende ud af højtalerne, mens man beder til at bilen ikke går i stå så man bliver røvpulet af en stor gangbanger, og midt i violinens absolutte højdepunkt kigger en prærieulv ud gennem vildnisset og man glemmer alt andet, lægger hovedet tilbage og forsøger at gemme det mentale billede et sted derinde. Eller sidde på Hollywood Bowl og lytte til John Williams spille Star Wars temaet live, mens hundredevis af glade fans svinger lyssværderne i mørket, i takt til musikken. Eller blæse ned af motorvejen, på vej ud til Sony, mens Rob Zombie skriger teksten til Dragula ud i bilen og man føler at man er fucking 16 år igen og udødelig. Eller stå og glo ud over LAs lys, ser byen under sig og mærker dens puls, og på en og samme gang føler at man vil blive der forevigt samtidig savner byens syge sug. Eller gå rundt på en kirkegård og få øje på Mel Blancs grav. "That's all folks."
New York er fedt, men for mig er LA så meget federe. Det her er alle mine barnsdomsminder, alle mine bedste oplevelser fra dengang i mørket, de findes her, det er her mine drømme kan blive til virkelighed, her, i dette skøre, mærkelige forjættede land hvor alt, ALT, er fucking muligt. Hvis bare du har nosserne, viljen og talentet.

lørdag den 12. september 2009

La-la land

Er lige kommet hjem efter en uge i LA, hvor jeg besøgte min oscarnomineret ven, Christian E. Christiansen (i daglig tale kaldet CEC) og fik den helt store Hollywood tour.
Der er noget surrealistisk over Hollywood, noget mærkeligt og ubeskriveligt over det hele. Næsten uanset hvor man er henne derover, så ser jeg et landmark jeg kender eller genkender fra en film. Det er lidt som at være i en alternativ dimension, som spejler vores virkelighed på en drømmende uvirkelig måde. En følelse af deja-vu var næsten konstant over mig. Jeg har været her før ... eller har jeg? Det er som en drøm, en stor fluffy uvirkelig drøm, fyldt med tyndbenet, storbarmet blondiner, med botex læber og fitnees røv. Her så man flere Ferrarier end Fiater, her hang drømmen så tykt i luften at man kunne række ud og næsten gribe den. Her blev man fyldt med stjernestøv og stjernen lå lige deroppe, til højre. Der er kun et ord der ikke findes i Hollywoods ordbog: impossible. For her, blandt blondiner, superstjerner og bumser kan alle få deres drømme opfyldt, hvis de arbejder hårdt og kender de rigtige mennesker. Det handler meget om frokost. Det handler om håndtryk, rygklapperi og åbning af døre. Selvom det i starten hænger som en lummer sky over det hele, så indånder man det så ofte at det bliver en del af en. Alt er muligt. Det er varmt, men ikke for varmt. Pigerne er kønne, men ikke for kønne. Agenterne er langt væk, men ikke for langt væk. Drømmenes by. Oh yeah, baby!
Men allerede når man sidder på flyveren begynder det hele at forsvinder. Jeg ved ikke om det er fordi der i flyveren bliver sprøjtet den helt almindelige luft ned i dine lunger, som resten af kloden synes at indånde. Den der skide irriterende selvudslettende luft, der fortælle dig at du bare er kød og blod og at ordet umuligt står på side 1246 i Nudansk ordbog, sort på hvidt. Og allerede før man mellemlander i Heathrow er man klar over at det hele sikkert bare var en drøm, selvom det føltes så virkeligt, og kun det flammende billede af mine 3 børn tvang mig til at gå over til flyveren til Copenhagen, i stedet for at finde den næste til LA, og vende tilbage til det ene sted på jorden hvor alt er muligt.
Fuck hvor jeg savner det. Og en ting er sikkert. I'm coming back, baby! Daddy's coming back.

lørdag den 29. august 2009

En side bemærkning

Var lidt nede i dag, så jeg gik ind og fandt verdens nok sjoveste trailer. Eller, i hvert fald sjoveste trailer til dårlig film.

lørdag den 22. august 2009

Sonny Søren er på vej

Kom hjem efter en af de der lange dage og fedt en mail fra Tobias Enevoldsen i min inbox. Han sendte mig tre tegninger fra Sonny Søren og spasserne. Det er lang tid siden jeg har grint så meget. Det er uden tvivl det sjoveste jeg længe har set. GE-NI-ALT. Jeg kluk ler stadig i små sporadiske anfald.
Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne vise jer noget, men de skal lige farvelægges først.
Bogen kommer til oktober. Det bliver blodigt. Rigtig blodigt.

onsdag den 19. august 2009

CEC i USA



Som bekendt er min Oscarnomineret ven, Christian E. Christiansen i USA for at skyde spillefilmen "Single white roommate". Ups, sorry. My bad. "The Roommate." Her er et foto fra settet. Sådan ser det ud når man laver optagelse til et fem sekunders langt klip. The American way. Nedenunder ses et foto fra et dansk filmset, ukendt film hvor der ligeledes blev lavet optagelse til et fem sekunders langt klip.

søndag den 16. august 2009

Robert og robotten 2- Så er den her! (næsten)

D. 25. september flager naboen, busserne og svigermor. Ikke fordi en eller anden knold har fødselsdag, men fordi Robert og robotten 2: Kaptajn Blod, endelig udkommer. Den har været et stykke tid undervejs, men skulle gerne have været hele ventetiden værd. Teddy Kristiansen har endnu engang skabt nogle fede illustrationer.
Robert og robotten 3 er skrevet, men Gyldendal vil gerne lige have nogle blå regnskabstal på 1+2 før de giver sig i kast med 3'eren.
De to første bøger kan købes her! 2'eren dog først fra 25. september.

lørdag den 15. august 2009

Venners evner og udgivelser

Jeg har slækket lidt på at opdatere vedr. mine kollegaers udgivelser. Det er ikke grundet ubetinget misundelse (selvom det også spiller ind), men travlhed i gøren og laden.
Men her kommer en kort opdatering på hvem der har udgivet hvad hvorfra (as far as I know):

Smukke Anita Krumbach debuterede i år med romanen Et Mærkeligt skib fra Høst & Søn. Bogen har høstet hæder og ære i diverse aviser og på nettet. Jeg har endnu ikke fået læst den (irk!), men glæder mig meget. Bogen var Anitas afgangsprojekt på Forfatterskolen, og hun var den første der kom rigtigt ud over stepperne (af en eller anden årsag tæller letlæsning ikke med i forlagsverden) med en roman. Godt nok lidt kort, måske novelle-agtig, men stadig en roman. Som sagt er den blevet lovprist ud over det sædvanlige.
Den koster 150,- Fylder 64 sider og er hæftet.



Dorte Lillmose debuterede med Dingoen "Drengen der kom i fængsel" og har fortsat nede af den lidt knudret vej, som hun er så glad for med billedbogen Pigen, spøgelset og den blå næse.
Bogen er (også) fra Høst & Søn, og er illustreret af Lilian Brøgger.
Dette er sjovt nok ligeså et værk fra Forfatterskolen, jeg mener fra vores billedbogsperiode, hvor Æblet ligeledes stammer fra.
Bogen kan købes overalt hvor sådanne sælges, koster 200,-, fylder 32 sider og er indbundet. Tillykke Dorte, det er super svært at få udgivet billedbøger i dagens Danmark. (Og hun har en mere på vej.)




Birgitte Lillesø Bentzen har begået en Dingo. Den udkom tidligere på året, og er et produkt af den Dingo konkurrence som Gyldendal udskrev på skolen, hvor vi var en del der tabte, på den gode måde. Jeg mener, der er en bog mere på vej fra hendes hånd, ligeledes i Dingo genren. Mulig titel: "Skud i tågen".
130,- 40 sider lang. Hæftet.
Illustreret af Mewer.







Kit A. Rasmussen har skrevet to bøger (hun fyrer den af). Begge Dingoer, men det ene som Dingo sværvægt (eller Junior, som den også kaldes.)
Max og det mystiske museum er en blå Dingo, ligeledes fra førnævnte konkurrence og tegnet af Jan Kjær. Til alle de frådende fans kan jeg med glæde meddele at en 2'er er på vej. (Og kender jeg Kit, så er der også en 3'er klar i kulissen.)
130,- 40 sider. Hæftet.







Mit livs værste sommer er for de lidt større, og der er masser af lig og død. (ikk´ Kit? Det lovede du.)
130,- 116 sider. Hæftet.
Jeg har endnu ikke fået læst den, men glæder mig meget.
Kit er forøvrigt den fra vores hold der har fået udgivet den længste bog (so far).
Keep it up, Kit. To bøger i år. Bring it, baby, bring it.





Der ud over ved jeg at Steen Føge er klar med en Fuglen fra Helvede 2 og Dorte Lilmose med en Drengen der kom i fængsel 2 og Limkysset (ikke 2). Begge forfattere forventes at udkomme i efteråret.
Støt fattige forfattere, giv bøgerne som gaver til børn du kender (eller ikke kender) eller til dig selv. Og husk; det er farligt for børn at læse. De kan blive klogere.

onsdag den 29. juli 2009

Sex og superhelte

I min søgen efter bevis på homoseksuel aktivitet i Bathulen, faldt jeg over et par andre sjove klip fra superheltenes verden. Her følger lidt, vi starter med den største og første helt af dem alle: Superman
(Nuff' said)

(Superboy lader til at nyde en gang spanking.)

(Det her er bare væmmeligt på enhver tænkelig måde)

(Tegner/forfatter synes temmelig fikseret på en bestemt kropsdel, gør de ikke?)

(I don't wanna know.)

Og sidst men ikke mindst, superman coveret der altid vil blive husket:


Men Superman er ikke den eneste, her følger lidt blandet fra resten af industrien, hvor tegneren, bevidst eller ubevidst, har antydet et eller andet:

(Forhåbentlig gør han det ikke ...)

(Hvad er det præcis Peter Parker laver når han ikke bekæmper forbrydere?)

(Casper det venlige spøgelse?)

(Det kan ikke være en fejl.)

Det var alt for denne gang. Happy Outgames!

Superhelte Outgames

Det er tiden til at kravle ud af skabet og erklære sin kærlighed til personer af eget køn og-. I disse dage fejres bøsser, lesbiske og transseksuelle i stor stil, så jeg tænkte at det var på tide at åbne tegneserieskabet, og se hvad der gemte sig i den afdeling.
For tvivlen har altid luret: Er Batman og Robin et par? Hvad foregår der nede i Bathulen når solen står op og forbryderne er kravlet i seng? Hvor kravler Batman så hen?
Jeg har dykket ned i arkiverne og har fundet følgende bevis på at Batman og Robin måske skulle bruge disse festlige dage på at komme out.

(Any other routine morning ...)

(Batman lader bare som om han er bøsse?)

(I don't wanna know)

(Svært at sige hvad der er mest creepy, den nasty looking grinning bystander, eller de to maskerede helte)

(Det er sandsynligvis Alfred der har gang i noget her!)

(Alle de andre tænker på de piger de sidst har rørt, Batman tænker på ... Robin)

(Gay parade. En firkant under opsejling?)

Og sidst men ikke mindst, det knusende bevis på at noget har luret under overfladen i mange år. I give you, the mest bøssede (ikke at der er noget galt med det) tegneseriecover - ever:


Hvad er der mere at sige end: "Bruce loves Dick*".
*Dick Grayson var den første Robin.

torsdag den 9. juli 2009

3 degrees of Ole Bornedal

Sammen med den talentfulde instruktør Peder Pedersen har jeg et kortfilms projekt, som Peder har været så heldig at få Ole til at læse. Gennem en ven. Ole har læst og mødtes med Peder. Han kunne godt lide manus og synes vi skulle søge DFI.
Så for et par uger siden fik jeg en mail fra Ole. Eller kinda. Den var fra Peder, der havde fået den af sin ven, der havde fået den af Ole Bornedal.
Den er kort og præcis, om hvordan vi skal håndtere ansøgningen (til dem der ikke ved det, har Ole startet sit eget produktionsselskab) til DFI. Hvad Peder, Peders ven (Johnny) og jeg skal bidrage med til ansøgningen.
Men det er, kinda, en mail fra Ole Bornedal. Det er så stort. En mail fra en, der har fået en mail af en, der har fået en mail fra Ole Bornedal. Jeg kan mærke historiens vingesus.
Anyway, Peder sagde at Ole kunne lide manuskriptet, og det er nok for mig. Ole er Gud. Og Gud kan lide noget jeg har lavet. Det er så stort at det næsten ikke kan blive større. 3 degrees af Ole Bornedal. Hollywood, watch out!

onsdag den 8. juli 2009

Det er en tysker!


Jeg lavede noget reseach (overspringshandling) til en ny børne/ungdomsbog/film og fandt det her billede. Det er en tysk lanser fra 1. VK med gasmaske. Historien fortælle ikke noget om hvad hesten gjorde under et gasangreb. Men et effing fantastisk foto. Pludselig forstår jeg hvorfor det er kunst. Og der ligger bare en historie og venter bag det billede. It's mine. All mine.

tirsdag den 7. juli 2009

Bog til film - The american way

I 2007 var jeg i berlin for at sælge et filmmanus jeg havde skrevet, det hed "Room 237". En svensk producer, gjorde mig opmærksom på at min historie lænede sig kraftigt op af en Dennis Lehane roman, "Shutter Island". Jeg købte og læste den (jeg sov ikke i to nætter fordi jeg bare læste). Bogen var medrivende, spændende og lignede selvfølgelig min histroie. Jeg lavede lidt research og fandt ud af rettighederne var solgt, og Wolfgang Petersen var i gang, men at projektet stod lidt stille. Det gjorde mit også. For godt 6 måneder siden fik jeg endelig brudt mit ned, og historien faldt på plads, jeg var parat til at skrive manuskripet der skulle blive mit gennembrud. Og så ser jeg at Martin Scorsese filmatisere "Shutter Island" med ingen anden end Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Det er, efter min mening, det bedste makkerpar der findes i filmverden pt. "Rum 237" er lagt på is. Nu skal folk lige synke Shutter, og om ti års tid vil der være plads til min, selv om alle vil sige "hey, den minder om den der med Leonardo." What can you do? Her følger Traileren til Shutter Island. Det ser kraftedme godt ud, selvom jeg mindes at hovedpersonen er en stor, tung mand. eller sådan så jeg ham. Det kan man ikke kalde Leonardo, men tilgengæld giver han alle andre skuespillere baghjul. I'm so happy.

En anden bog som jeg holder meget af, er Cormac McCarthys "The Road". Om en far og hans søn der forsøger at overleve et post-apokalyptisk helvede, i en verden der er faldet fra hinanden, hvor solen er forevigt skjult bag massive sorte skyer og hele verden er dækket af et fint lag aske. Bogen er endnu en af dem der, lige som "Shutter Island", er umulig at lægge fra sig. Og Cormacs sprog er nøgternt, elegant og sparsomt. Bogen er forholdsvis kort, men fuck han kan sige meget på ingen plads. "Danske" Viggo Mortensen spiller hovedrollen som faren, der vil gøre hvad som helst for at holde sin søn i live. Jeg havde ikke behøvet de store effekt skud, for kerne historien; den historie som Cormac fortæller, handler om kærlighed. Kærligheden mellem en far og hans søn, kærligheden til livet, og ikke mindst troen på det. Det er en "must read" bog som sagtens kan læses igen og igen, grundet det smukke sprog og den vedkommende historie.
Instruktøren hedder John Hillcoat (The Proposition) og det lader til at han har fanget essensen af bogen. Jeg glæder mig. Dejligt, endelig, at glæde sig til, at komme i biffen.